Image

Sophia Vander Poorten

Omdat ik graag met mensen werk, zorgend van aard ben en zeer geïnteresseerd voor het menselijke lichaam, was mijn keuze voor de studie van kinesitherapie voor de hand liggend. In 1999 studeerde ik af als licentiaat in de kinesitherapie aan de KU Leuven, een jaar later behaalde ik het diploma van Manuele Therapie eveneens aan de KU Leuven.

Nadat ik vier jaar ervaring opgedaan had in een groepspraktijk Manuele Therapie te Itegem, startte ik mijn eigen praktijk in 2004 in het centrum van Mechelen. Al snel werd het een groepspraktijk.

Ik school mij geregeld bij, want ik voel dat ik door deze bijkomende kennis, de patiënten beter kan helpen. De zoektocht naar oorzaken en onderhoudende factoren van klachten boeit me enorm. Vervolgens een aangepaste behandeling geven en resultaten boeken is mijn uiteindelijk streven. De laatste jaren ging mijn bijzondere aandacht naar wervelzuilaandoeningen en schouderpijn. Verder heb ik de volledige opleiding dry needling gevolgd en pas deze kennis dagelijks succesvol toe.